Lions Club Texel is een serviceclub op Texel. De club werd in 1977 en bestaat uit circa dertig Texelaars die afkomstig zijn uit diverse geledingen van de Texelse samenleving.

Met behulp van Teamkwis Texel, BUTE en de Lionsveiling halen de Lions geld op voor clubs, verenigingen en andere organisaties op het eiland en voor (Texelse) projecten in de Derde Wereld. Speciale aandacht is er voor het Tesselhuus, een vakantiehuis voor mensen met ernstige lichamelijke handicaps. Dat wordt bestuurd door onder andere leden van de Lions en de Rotary op Texel.

Lions Club Texel is onderdeel van Lions Clubs Nederland en Lions Clubs International. De serviceclub werd in 1917 opgericht in Amerika door Melvin Jones en kent wereldwijd 1,4 miljoen leden. De Lions hebben wereldwijd dezelfde missie: jezelf inzetten om met je kennis en kunde de wereld om je heen een beetje mooier te maken. Als je dat samen met anderen doet, kun je mooie dingen voor elkaar krijgen!

De Texelse Lions komen gemiddeld twee keer per maand bij elkaar. Dat gebeurt tijdens clubbijeenkomsten in Hotel De Lindeboom in Den Burg.