De Lions doneren geregeld giften aan goede doelen op Texel of daarbuiten om projecten dan wel initiatieven te steunen. Dat gebeurt met het geld dat met BUTE, Teamkwis Texel en eerder alleen de Lionsveiling wordt opgehaald. Sinds 2007 heeft Lions Club Texel maar liefst ruim € 150.000,- ingezameld voor vele lokale en (inter)nationale goede doelen.

Op deze pagina kunt bekijken welke doelen er afgelopen jaren zijn gesteund. Van 2007 tot en met 2020 kunt u als PDF-document bekijken onderaan deze pagina.

Donaties 2023

2023 Tesselhuus: donatie €5.000,-

Deze gift is gebruikt om mensen met ernstige lichamelijke handicaps (spierziekten) vakanties aan te bieden in het Tesselhuus in De Koog.

2023 Aggregaten voor Oekraïne: donatie €2.000,-

Lions Club Texel heeft hiermee twee aggregaten aangeschaft voor een project in Oekraïne om huizen tijdens de koude winter te verwarmen. Dan gaat het om huizen die als gevolg van de bombardement op energievoorzieningen zonder stroom zaten.

2023 Muziekids: donatie €1500,-    

Met deze gift verlenen de Lions steun aan het project ‘Muziekids’ van het Noordwest ziekenhuis in Den Helder. Via Muziekids worden muziekinstrumenten aangeschaft voor ernstige en langdurig zieke kinderen. Zij krijgen vervolgens één keer per week begeleiding door professionele muzikanten om muziek te maken. Dat moet verlichting bieden aan het verblijf in het ziekenhuis. Lions Club Den Helder geeft veel steun aan dit project en daar sloten de Lions op Texel graag bij aan.

2023 Stichting Hulp Oost-Europa: donatie €1.000,-

Deze gift is gebruikt voor het betalen van de brandstof voor de hulptransporten van de stichting naar Oost-Europa (Roemenië en Moldavië).

2023 Oliebollen voor de voedselbank: donatie €400,-

In alle voedselpakketten van de Texelse voedselbank waren bonnen gedaan waarmee gratis oliebollen bij Gymvereniging Texel konden worden besteld.

2023 Oliebollen voor de Oekraïners: donatie €340,-

De Oekraïners op de hotelboot die sinds 2022 in Oudeschild ligt en de bewoners van de chalets bij De Zandkoog in Den Burg hebben tijdens oud en nieuw van 2022/2023 oliebollen gekregen van de Lions

2023 Stichting ALS Nederland: donatie €250,-

De Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van de spierziekte ALS. De stichting spant zich ook in voor het financieren van projecten en hulpmiddelen die de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten verbeteren. De stichting is in het verleden een paar keer te gast geweest in het Tesselhuus in De Koog, het aangepaste vakantiehuis voor mensen met spierziekten.

2023 Teamkwis Texel

In maart 2023 doneerden de teams die hadden meegedaan aan de tweede Teamkwis Texel in totaal €3100,- aan zes goede doelen. Dat gebeurde tijdens de bekendmaking van de uitslag van de Teamkwis in Question Plaza in Den Burg.

€1.000,-  Lejofonds van oud-schooldirecteur Leo Annyas (team Jozefschool) 

€750,- Texelgezinnen (team Dreamteam) 

€500,- Texelse voedselbank (team BSC Lunette) 

€400,- Texel Plastic Vrij (team Aangespoeld) 

€250,- Texelse voedselbank (team  What’s in a name) 

€100,- Huis van Tante Jans (team De Webjongens) 

€100,- Hospice Texel  (team Hogezandskil ) 

De Teamkwis van 2023 bracht in totaal negen mille op voor het goede doel.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Donaties 2022

2022 Tesselhuus in De Koog: donatie €2.500,-

Deze gift is gebruikt om mensen met ernstige lichamelijke handicaps (spierziekten) vakanties aan te bieden in het Tesselhuus in De Koog.

2022 Verpleeghuis Hollewal in Den Burg: donatie €500,-   

Deze gift is gebruikt om de tuin van het verpleeghuis aan de Hollewal in Den Burg aan te kleden en mooi te maken voor de bewoners.

2022 Texel CultuurEiland: donatie €500,-

Deze gift is gebruikt voor de organisatie van culturele activiteiten op Texel. 

2022 Muziek zonder Grenzen: donatie €500,-

Deze gift is gebruikt voor twee concerten in het Hoornder kerkje waarmee geld werd opgehaald voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Texel.

2022 Texelrunners: donatie €500,-

De Texelrunners is een groep Texelaars die jaarlijks meedoen aan de Roparun, een ruim vijfhonderd kilometer lange nonstop-estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. De groep zamelt geld in voor mensen die kanker hebben en bij wie geen zicht op genezing meer is. Met het geld wordt ‘leven toegevoegd aan de dagen waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd’. 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

In onderstaande PDF vindt u alle bijdragen aan goede doelen in de periode 2007-2020: