Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis in De Koog voor mensen met ernstige fysieke beperkingen zoals spierziekten. In het huis worden kosteloos vakanties aangeboden zodat mensen ondanks hun fysieke beperkingen onbekommerd vakantie kunnen vieren. Sommige mensen kunnen dankzij het Tesselhuus voor het eerst in jaren weer eens met vakantie gaan.

De vakanties worden sinds 1982 met behulp van giften, donaties, schenkingen en acties van derden mogelijk gemaakt. In het bestuur zitten al sinds 1982 vertegenwoordigers van de Lions en de Rotary op Texel. De eerste paar jaar waren de vakanties in bestaande accommodaties op Texel, sinds 1985 worden de vakanties aangeboden in het eigen vakantiehuis (het Tesselhuus) aan de Ruijslaan 65 in De Koog.
Het Tesselhuus biedt ruimte aan acht mensen die op een rolstoel zijn aangewezen. Het vakantiehuis is erop aangepast met hoog/laagbedden, tilliften, brede gangen en aangepaste sanitaire voorzieningen. De vakantieweken worden begeleid door vrijwilligers die er zelf hun vakantie aan besteden om anderen een fantastische vakantieweek te bezorgen! Op bijgevoegde film is een impressie van een week Tesselhuus te zien