Twee leden van Lions Club Texel zijn in het verleden onderscheiden met de Melvin Jones Award en één lid heeft de Governers Award gekregen. Dat zijn hoge onderscheidingen van Lions Club International.

Jan Bloem

Jan Bloem uit Oosterend werd in 2001 onderscheiden met de Melvin Jones Award. Jan, die in 1985 lid werd van de Lions op Texel, was tien jaar voorzitter van het Tesselhuus en circa achttien jaar secretaris van de jaarlijkse Lionsveiling van de Lions. Met name voor het Tesselhuus – waar hij van 1995 tot eind 2007 in het bestuur zat – was niets te gek voor Jan. Onvermoeibaar zat hij achter giften en donaties aan, zodat er in het Tesselhuus vakanties aangeboden konden worden aan mensen die als gevolg van spierziekten of andere fysieke beperkingen in een rolstoel zitten. Bij zijn afscheid in 2007 kreeg hij als waardering de Zilveren Speld van Verdienste van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). In het dagelijks leven was Jan van 1978 tot 2005 hoofd operationele dienst bij TESO, de Texelse veerdienst. In die functie speelde hij een belangrijke rol in de veiligheid en de betrouwbaarheid van de overtochten. Hij was betrokken bij de bouw van de veerboten Molengat, de Schulpengat en de Dokter Wagemaker en hij werkte mee aan de totstandkoming van de dubbeldeksbruggen op de veerhavens op Texel en in Den Helder. Jan overleed in 2019.

Frits Dijkstra

Frits Dijkstra uit De Koog werd in 2020 onderscheiden met de Melvin Jones Award voor zijn langdurige inspanningen voor de club. Frits was in 1977 als chartermember één van de oprichters van Lions Club Texel. Achter de schermen ontwikkelde hij zich als een dragende kracht van de club. Hij was van 1978 tot zijn overlijden in 2022 secretaris van de ledencommissie waarin hij zittende en aankomende besturen begeleidde. Frits zorgde daarmee voor de continuïteit binnen de club. Het leidde er tevens toe dat de club telkens nieuwe aanwas kreeg in de vorm van nieuwe leden en daardoor tot de dag van vandaag vitaal is gebleven. In het dagelijks leven was Frits jarenlang manager bij Landal in De Koog en daarvoor hotelier bij Hotel Dijkstra in De Koog. Gastvrijheid, hoffelijkheid, vriendelijkheid en een prettige omgang met elkaar stonden altijd hoog bij hem in het vaandel!

Kees Boersen

Kees Boersen uit Oudeschild werd in 2021 onderscheiden met de District Governors Award. Kees – lid sinds 1979 – is vanaf 1979 meer dan veertig jaar voorzitter van de commissie Lief en Leed geweest. Leden die ziek waren of op een andere manier tegenslag kenden, konden standaard rekenen op een bezoek van Kees. Kees zorgde altijd voor verse vis (‘krachtvoer’) die werd aangeleverd door de TX94 Avontuur. Kees voer zelf jarenlang als visserman op de Texelse kotter, evenals zijn zoon en kleinzoon totdat de kotter in 2023 werd gesaneerd. Kees was binnen de Lions verder jarenlang nauw betrokken bij de Lionsveiling. Voor veel Texelaars was hij altijd één van de vaste aanspreekpunten van de veiling. Daarnaast verblijdt hij zijn clubgenoten tijdens clubavonden geregeld met bijzondere verhalen uit veertig jaar visserij waarbij Kees het niet nalaat om te vertellen hoe mooi zijn vak altijd is geweest. En met zijn belangrijkste boodschap: verse vis uit de Noordzee is zeer gezond!