Het Tesselhuus is in De Koog is een project dat wordt gesteund door de Lions op Texel. Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis voor mensen die als gevolg van ernstige spierziekten, multiple sclerose of reuma in een rolstoel zitten.
 
Elk jaar worden in de zomer in het Tesselhuus gratis tien Tesselhuusweken aangeboden, zodat in totaal zo'n tachtig mensen per jaar ondanks hun handicap een onvergetelijke week vakantie op Texel kunnen vieren. Deze weken worden begeleid door vrijwilligers.Het Tesselhuus werkt samen met de Vereniging Spierziekten Nederland, Verzorgende &Verpleegkundige Nederland Reumatologie, MS Vereniging Nederland en de Stichting ALS Nederland. De tien Tesselhuusweken kosten jaarlijks bij elkaar 80.000 euro. Met behulp van giften, donaties, acties, erfenissen en legaten moet dat geld elk jaar worden opgehaald.
 
De bestuursleden van het Tesselhuus geven graag lezingen om te vertellen hoe het Tesselhuus in elkaar zit en hoe mensen met een handicap dankzij het Tesselhuus onvergetelijke vakanties op Texel beleven. Deze lezingen worden niet alleen op Texel, maar door het hele land verzorgd. Misschien weet u wel iemand of een organisatie op Texel of aan de overkant die belangstelling heeft voor een lezing van het Tesselhuus. Laat het ons svp weten via het secretariaat van het Tesselhuus: 0222-327025 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bedankt!
 
Meer over het Tesselhuus is ook te vinden op www.tesselhuus.nl